Isolatie Marum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Marum? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een isolatiemaatregel als isolatie buitenkant gevel of kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Hierna check je uitgebreide informatie over isolatie Marum. We staan stil bij topics als buisisolatie en vocht in huis of vochtproblemen. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-marum-9363

 • Een fors lagere energierekening
 • Een optimaal wooncomfort
 • Minder impact op het milieu
 • Minder ongedierte
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Postcode9363
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand tref jij de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Marum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Marum kan erg voordelig (vanaf € 940 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn zo’n €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €240 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Marum kost zo’n €5900. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €970. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11100. Het voordeel is plusminus €880 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast noemen we verschillende alternatieve werkzaamheden. Hierna beschrijven we de populairste oplossingen.

 • Isoleren garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Marum (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of een energiezuinige samenleving? Woning Marum isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2625 m3. Dat is dus al gauw €1050 per jaar. Op deze website check je de uiteindelijke kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Marum. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3350)
€725
(€5450)
€1190
(€9950)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€175
(€2550)
€325
(€3550)
Spouwmuur€290
(€775)
€680
(€2150)
€865
(€3375)
HR++ glas€195
(€2725)
€315
(€3775)
€445
(€5375)
isolatie marum 9363

Professionele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Marum?

Waarom mijn woning in Marum isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Essent of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3525, waarbij u een besparing realiseert van €340 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Vandaar check je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide klussen zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. In de box hieronder check je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij populaire bouwmarkten als Karwei, Formido, Hornbach, Multimate, Gamma, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Marum

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 20% van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Marum een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.marum.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Marum
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Marum. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Marum wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Marum voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Marum. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen