Isolatie Gasselternijveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Gasselternijveen? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een isolatiemaatregel zoals isolatie van de kruipruimte en warmtereflecterende folie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl komen we met handige informatie over isolatie Gasselternijveen. Je komt meer te weten over zaken als tochtstrips of tochtbanden en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-gasselternijveen-9514

 • Een flink lagere energierekening
 • Controle over de temperatuur
 • Minder impact op het milieu
 • Snel te plaatsen
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9514
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand vind je de meest toegepaste acties om je woning in Gasselternijveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, met als effect een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Gasselternijveen is financieel toegankelijk (rond de € 750 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €195 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven variëren rond €1600 en de winst ligt rond de €275 per jaar. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Gasselternijveen kost +/- €4800. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1150. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. De winst is circa €880 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we nog enkele populaire alternatieven. In het volgende overzicht beschrijven we de meest toegepaste vormen.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Gasselternijveen (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en een energiezuinige wereld? Woning Gasselternijveen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2475 m3. Dat is dus al gauw €875 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal vind je de totale prijs in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Gasselternijveen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3900)
€845
(€5200)
€1120
(€9400)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€240
(€2200)
€340
(€3050)
Spouwmuur€285
(€1725)
€430
(€2625)
€950
(€3000)
HR++ glas€225
(€2725)
€295
(€3075)
€355
(€4950)
isolatie gasselternijveen 9514

Actuele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Gasselternijveen?

Waarom mijn woning in Gasselternijveen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een maatschappij zoals Eneco en Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een comfortabele leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Verder biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3775 en dat levert gemiddeld op €260 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Vandaar kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende acties zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Op deze website lees je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Multimate, Formido, Karwei, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet een kwart van de onkosten kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Gasselternijveen extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor de status in mei 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Gasselternijveen. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Via de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Gasselternijveen wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Gasselternijveen voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Gasselternijveen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een gezond binnenklimaat en structureel lagere energielasten. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen