Isolatie Gasselternijveenschemond

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Gasselternijveenschemond? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem of isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op deze website komen we met diverse informatie over isolatie Gasselternijveenschemond. We bespreken thema’s als je spouwmuur isoleren en verschillende materialen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-gasselternijveenschemond-9515

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Minder last van vocht
 • CO2 uitstoot beperken
 • Beperking geluiden van buiten
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9515
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna achterhaal jij de meest populaire onderdelen om jouw woning in Gasselternijveenschemond te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Gasselternijveenschemond is betaalbaar (om en nabij de € 840 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €250 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten bedragen zo’n €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €255 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Gasselternijveenschemond kost ongeveer €5250. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1110. Het voordeel loopt al gauw op tot €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12700. Het voordeel is ongeveer €860 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we nog meer mogelijke uitvoeringen. Hieronder bespreken we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Gasselternijveenschemond (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of een CO-2 reducerende toekomst? Woning Gasselternijveenschemond isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2275 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1125 p/jaar. Op deze pagina kijken we naar de uiteindelijke kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Gasselternijveenschemond. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met 6 procent rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4100)
€835
(€6800)
€1230
(€8450)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€175
(€1800)
€375
(€2800)
Spouwmuur€340
(€850)
€500
(€2600)
€815
(€3025)
HR++ glas€230
(€2550)
€295
(€3625)
€420
(€5250)
isolatie gasselternijveenschemond 9515

Bekende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Gasselternijveenschemond?

Waarom mijn woning in Gasselternijveenschemond isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier als Engie of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3900, waarbij u een besparing realiseert van €350 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar zie je waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl check je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Multimate, Hornbach, Hubo, Praxis, Formido. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Met hulp van opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 20% van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Gasselternijveenschemond een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor de status in mei 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Gasselternijveenschemond. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Gasselternijveenschemond wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Gasselternijveenschemond voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Gasselternijveenschemond. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een optimaal wooncomfort en een veel lagere energierekening. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen