Isolatie Deurze

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Deurze? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van enkele acties als bijv. isolatie van de buitengevel of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over isolatie Deurze. We staan stil bij items als tochtwering en XPS Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-deurze-9457

 • Supersnel terugverdient
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Een verantwoorde warme woning
 • Minder geluid van buiten
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9457
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop vind jij de meest interessante manieren om jullie woning in Deurze te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Deurze is interessant (vanaf plusminus € 780 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De prijzen fluctueren rond de €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 per jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, steenwol, icynene, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Deurze kost gemiddeld €5150. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1110. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11700. De winst is ongeveer €750 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast onderscheiden we nog meer mogelijke uitvoeringen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de populairste vormen.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Deurze (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en uiteraard een energiezuinige samenleving? Woning Deurze isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2750 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1375 op jaarbasis. Hieronder calculeren we de gemiddelde kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Deurze. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per actie vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3850)
€875
(€7450)
€1060
(€9550)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€170
(€1950)
€395
(€2900)
Spouwmuur€400
(€1650)
€740
(€2650)
€910
(€3075)
HR++ glas€195
(€2250)
€270
(€3850)
€375
(€4625)
isolatie deurze 9457

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Vragen voor een isolatiespecialist in Deurze?

Waarom mijn woning in Deurze isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3350 en dat levert gemiddeld op €265 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Dan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige acties zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Onderstaand check je meer info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Karwei, Formido, Hubo, Hornbach, Gamma, Praxis. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Met hulp van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 20 procent van de tarieven mag je terug verwachten.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Deurze een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Deurze. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Deurze wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Geholpen door een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Deurze voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Deurze. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen leiden tot een aangename leefomgeving en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen