Isolatie Oud Annerveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Oud Annerveen? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van enkele acties als bijv. de binnengevel isoleren of isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand vind je nuttige informatie over isolatie Oud Annerveen. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals spouwmuren isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-oud-annerveen-9655

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Ook geluidswerend
 • Beter energielabel

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9655
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop check je de meest interessante toepassingen om jouw woning in Oud Annerveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject houdt warmte beter vast, en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oud Annerveen is interessant (al vanaf € 840 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €290 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De prijzen variëren rond €1975 en de besparing op de energienota loopt op tot €190 p/jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Oud Annerveen kost doorgaans €5850. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11900. De winst is circa €980 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0kennen we nog meer interessante vormen. In onderstaande tekst vermelden we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Oud Annerveen (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en uiteraard een groenere wereld? Woning Oud Annerveen isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2925 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1150 per 12 maanden. Op deze website kijken we naar de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Oud Annerveen. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3900)
€705
(€6200)
€1030
(€9050)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€190
(€1700)
€355
(€3500)
Spouwmuur€360
(€1050)
€710
(€2500)
€835
(€3300)
HR++ glas€190
(€1975)
€315
(€3200)
€405
(€4850)
isolatie oud-annerveen 9655

Populaire Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Oud Annerveen?

Waarom mijn woning in Oud Annerveen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere energienota bij een maatschappij als Delta en Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3700 en dat levert gemiddeld op €335 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande projecten als vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze pagina check je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Multimate, Hornbach, Formido, Karwei. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 15% van de onkosten krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Oud Annerveen een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Oud Annerveen. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Oud Annerveen wat in lijn is met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Oud Annerveen voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Oud Annerveen. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen leiden tot een optimaal klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen