Isolatie Balloo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Balloo? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een isolatiemaatregel als bijv. de spouwmuur isoleren en isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Onderstaand ontdek je bruikbare informatie over isolatie Balloo. We gaan aan de slag met vraagstukken over isolerende raambekleding en soorten isolatiewaarden. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-balloo-9458

 • De energienota gaat omlaag
 • Vocht absorberend vermogen
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Je kunt veel zelf doen
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9458
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna bekijk jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Balloo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Balloo is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 900 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €200 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen variëren rond €1650 en het bespaart flink geld, tot wel €275 per jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Balloo kost gemiddeld €4550. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1150. De besparing loopt op tot €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11700. Het rendement is circa €780, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er nog enkele alternatieve alternatieven. Hierna beoordelen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Balloo (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en tegelijk een milieuvriendelijke toekomst? Woning Balloo isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2500 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €925 per jaar. Hierna ontdek je de hoogte van de investering als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Balloo. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per oplossing tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4300)
€765
(€5550)
€1070
(€8200)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€240
(€2100)
€315
(€3000)
Spouwmuur€185
(€825)
€540
(€2375)
€820
(€3250)
HR++ glas€210
(€2125)
€260
(€3925)
€405
(€5200)
isolatie balloo 9458

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Balloo?

Waarom mijn woning in Balloo isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier als Greenchoice of Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3525 en besparen tot €340 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Vandaar analyseert u wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende werkzaamheden zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hieronder ontdek je praktische info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij erkende bouwmarkten als Multimate, Karwei, Hubo, Formido, Hornbach, Praxis. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n een kwart van de offerte mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Balloo een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Balloo. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Balloo wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Balloo voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Balloo. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor de gezondheid van de bewoners. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen