Isolatie Schoonloo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Schoonloo? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld muren isoleren en warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl tref je bruikbare informatie over isolatie Schoonloo. Je kunt denken aan items als verwarmingsbuizen isoleren en U-waarde. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-schoonloo-9443

 • Elke maand besparen op energie
 • Aangenamer wonen
 • Draag bij aan een milieu
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9443
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website tref je de meest toegepaste acties om je woning in Schoonloo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Schoonloo is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 920 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €240 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn gemiddeld €1625 en je bespaart al snel €250 per jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Schoonloo kost om en nabij de €4950. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €950. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €810 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11500. Dit levert op circa €870 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er verschillende interessante opties. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest toegepaste opties.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Schoonloo (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een energiezuinige wereld? Woning Schoonloo isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2450 m3. Dat is dus al gauw €875 per jaar. Op deze pagina ontdek je de totale kosten zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Schoonloo. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4150)
€845
(€6300)
€1100
(€9250)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€205
(€2500)
€380
(€2950)
Spouwmuur€210
(€850)
€680
(€2000)
€905
(€3500)
HR++ glas€225
(€2050)
€295
(€3875)
€400
(€5150)
isolatie schoonloo 9443

Erkende Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Meer weten over de isolatiespecialist in Schoonloo?

Waarom mijn woning in Schoonloo isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een maatschappij als Eneco en Vandebron, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3350 en dat levert gemiddeld op €205 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Multimate, Praxis, Gamma, Karwei, Formido, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Met behulp van opties voor subsidie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 20% van de factuur mag je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Schoonloo een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor de status in mei 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Schoonloo. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Op basis van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Schoonloo wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, gammele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Schoonloo voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Schoonloo. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een optimaal wooncomfort en veel lagere gaskosten. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen