Isolatie Eexterveenschekanaal

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Eexterveenschekanaal? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld je spouwmuur isoleren of isolatie van de dakkapel kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Eexterveenschekanaal. Dit kan gaan om topics als triple glas en XPS Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-eexterveenschekanaal-9659

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Minder problemen met vocht
 • Milieubewuste keuze
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Veel lokale specialisten

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9659
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op deze website ontdek je de meest populaire methodes om je woning in Eexterveenschekanaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Eexterveenschekanaal is goed te betalen (al vanaf € 950 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €285 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten liggen rond €1650 en je bespaart al snel €235 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, steenwol, folie, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Eexterveenschekanaal kost ongeveer €4550. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. De besparing loopt op tot €700 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. Het voordeel is ong. €870 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we diverse interessante mogelijkheden. In het volgende overzicht vermelden we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Eexterveenschekanaal (mei 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en uiteraard een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Eexterveenschekanaal isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 p/jaar. Op ons isolatie portaal ontdek je de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Eexterveenschekanaal. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3250)
€875
(€7500)
€1160
(€8600)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€220
(€1950)
€370
(€3400)
Spouwmuur€385
(€1125)
€730
(€2325)
€880
(€3000)
HR++ glas€195
(€2175)
€325
(€4175)
€440
(€4825)
isolatie eexterveenschekanaal 9659

Professionele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Eexterveenschekanaal?

Waarom mijn woning in Eexterveenschekanaal isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco of NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3850, waarbij u een besparing realiseert van €240 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen als isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Gamma, Praxis, Formido, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Via subsidies wordt woningisolatie nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 20% van de tarieven mag je terug verwachten.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Eexterveenschekanaal een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Eexterveenschekanaal. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Middels tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Eexterveenschekanaal wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Eexterveenschekanaal voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Eexterveenschekanaal. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een comfortabel klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor de gezondheid. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen