Isolatie Schipborg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Schipborg? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een paar maatregelen zoals de buitengevel isoleren en verwarmingsbuizen isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hierna check je uitgebreide informatie over isolatie Schipborg. We staan stil bij zaken als tochtbanden en stappenplan woningisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-schipborg-9469

 • Veel geld besparen
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Een duurzame oplossing
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Toekomstbestendig

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9469
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl tref jij de meest rendabele onderdelen om jouw woning in Schipborg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Schipborg is betaalbaar (rond de € 860 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €270 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn ongeveer €1925 en het bespaart flink geld, tot wel €205 per jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Schipborg kost doorgaans €5800. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1070. De potentiële besparing ligt op €790, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12200. Hiermee bespaar je plusminus €940 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens noemen we nog meer vaak toegepaste opties. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Schipborg (mei 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en natuurlijk een energiebewuste samenleving? Woning Schipborg isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2175 m3. Dat komt neer op €1125 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Schipborg. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3950)
€835
(€4950)
€1040
(€8450)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€290
(€1950)
€305
(€3000)
Spouwmuur€210
(€1275)
€530
(€2575)
€905
(€3425)
HR++ glas€195
(€2150)
€265
(€4300)
€450
(€4850)
isolatie schipborg 9469

Bekende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Vragen voor een isolatiespecialist in Schipborg?

Waarom mijn woning in Schipborg isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Delta en Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig wooncomfort en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3650, dat betekent een winst van 280 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige projecten zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Onderstaand bekijk je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Hubo, Gamma, Karwei, Formido. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Door een subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 15% van de kosten mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Schipborg een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Schipborg. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Schipborg wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Schipborg voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Schipborg. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren in een optimaal leefklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen