Isolatie Eext

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Eext? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een paar maatregelen zoals isolatie van de bodem en isolerende kozijnen en deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op deze website lees je uiteenlopende informatie over isolatie Eext. We staan stil bij zaken als tochtstrips of tochtbanden en Pur Isolatieplaten. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-eext-9463

 • Lagere stookkosten
 • Een prettig wooncomfort
 • Een verantwoorde keuze
 • Minder storende geluiden
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9463
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn vaak prima geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje vind je de meest interessante onderdelen om jouw woning in Eext te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Eext is betaalbaar (vanaf plusminus € 830 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn zo’n €1725 en de besparing op de energienota loopt op tot €220 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Eext kost +/- €5100. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1040. De besparing loopt op tot €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11500. Hiermee bespaar je ongeveer €900 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog enkele interessante oplossingen. In het volgende overzicht vermelden we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Eext (mei 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en uiteraard een energiebewuste gemeenschap? Woning Eext isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal berekenen we de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Eext. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4250)
€675
(€5250)
€1070
(€8700)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€225
(€2000)
€385
(€3300)
Spouwmuur€215
(€1700)
€590
(€2575)
€910
(€3200)
HR++ glas€250
(€1950)
€260
(€3925)
€430
(€4525)
isolatie eext 9463

Actuele Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Eext?

Waarom mijn woning in Eext isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Engie en Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een aangename leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Mede biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3575, dat betekent een winst van 225 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op die manier achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hierna check je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Hubo, Gamma, Karwei, Hornbach, Multimate. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Door gebruik te maken van subsidies wordt een huis isoleren interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus 15% van de factuur zijn terug te vragen.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Eext een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor opties in mei 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Eext. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Eext wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Eext voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Eext. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen leiden tot een gezond leefklimaat en bespaart veel energie. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettige leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen