Isolatie Eexterveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Eexterveen? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een paar maatregelen zoals HR++ glas en buisisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je nuttige informatie over isolatie Eexterveen. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals vliering isoleren en thermische bruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-eexterveen-9658

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een gezond binnenklimaat
 • Minder CO-2 belasting
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Beter energielabel

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9658
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina ontdek je de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Eexterveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Eexterveen kan zeer goedkoop (plusminus € 920 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1650 en de winst ligt rond de €285 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Eexterveen kost om en nabij de €4750. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1010. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11100. Hiermee bespaar je ong. €850 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast kennen we meerdere interessante opties. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de interessantste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Eexterveen (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en tegelijk een CO-2 reducerende wereld? Woning Eexterveen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2475 m3. De besparing komt neer op €1050 (jaarlijks). Hieronder calculeren we de hoogte van de investering als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Eexterveen. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie kan men terugverdienen in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3250)
€825
(€6250)
€1090
(€8800)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€265
(€2500)
€305
(€3150)
Spouwmuur€260
(€800)
€540
(€2500)
€800
(€3550)
HR++ glas€235
(€2750)
€280
(€3750)
€380
(€5025)
isolatie eexterveen 9658

Professionele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

FAQ voor de isolatiespecialist in Eexterveen?

Waarom mijn woning in Eexterveen isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieleverancier als Energiedirect of Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3075 en besparen tot €275 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige werkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze pagina vind je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Multimate, Praxis, Formido, Hubo, Hornbach, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Via (regionale) subsidies wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 15% van de factuur kan je terugvorderen.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Eexterveen een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Eexterveen. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Eexterveen wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Eexterveen voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Eexterveen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen