Isolatie Gieterveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Gieterveen? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een aantal stappen zoals buitenmuren isoleren en radiatorfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal vind je uiteenlopende informatie over isolatie Gieterveen. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals de vloer isoleren en energie besparen tips. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-gieterveen-9511

 • Veel geld besparen
 • Vocht absorberend vermogen
 • Goed bezig voor het milieu
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9511
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn meestal solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna bekijk je de interessantste manieren om jouw woning in Gieterveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Gieterveen is betaalbaar (vanaf € 940 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De onkosten zijn ongeveer €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn dekens, icynene, folie, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Gieterveen kost doorgaans €5050. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12600. Het rendement is zo’n €840 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast zien we meerdere interessante mogelijkheden. In de volgende paragraaf behandelen we de interessantste opties.

 • Garage isolatie: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Gieterveen (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of wellicht een CO-2 reducerende wereld? Woning Gieterveen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2250 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1275 per 12 maanden. Hieronder komen we met de totale prijs op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Gieterveen. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3500)
€845
(€5700)
€1010
(€8050)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€200
(€2350)
€305
(€2950)
Spouwmuur€185
(€1050)
€430
(€2600)
€915
(€3075)
HR++ glas€250
(€1925)
€280
(€3675)
€425
(€4650)
isolatie gieterveen 9511

Interessante Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Meer weten over de isolatiespecialist in Gieterveen?

Waarom mijn woning in Gieterveen isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Greenchoice en Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3675, waarbij u een besparing realiseert van €245 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. In de box hieronder tref je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Karwei, Praxis, Hornbach, Gamma, Formido, Multimate. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Dankzij (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Ongeveer 25 procent van de offerte kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Gieterveen extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Gieterveen. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Geholpen door onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Gieterveen wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Gieterveen voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Gieterveen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een gezond wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen