Isolatie Assen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Assen? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een paar maatregelen als bijv. spouwmuren isoleren en radiatorfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Hieronder ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Assen. We staan stil bij vraagstukken over triple glas en houtwol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-assen-9401

 • Interessante terugverdientijd
 • Een prettig wooncomfort
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Weinig geluid in de woning
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieDrenthe
GemeenteAssen
Postcode9401
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina bekijk je de meest interessante toepassingen om jouw woning in Assen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Assen is interessant (rond de € 770 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €290 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten bedragen zo’n €1850 en je bespaart op de energierekening, tot wel €190, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, isolatiechape, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Assen kost zo’n €4500. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1030. De besparing loopt op tot €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. Daarmee bespaar je plusminus €920 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande zien we nog meer rendabele werkzaamheden. Hierna praten we over de meest interessante vormen.

 • Isoleren van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Assen (juli 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een groenere maatschappij? Woning Assen isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2975 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €925 p/jaar. Op ons isolatie portaal tref je de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Assen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3550)
€715
(€5850)
€1030
(€9450)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€230
(€2200)
€360
(€3100)
Spouwmuur€250
(€1700)
€700
(€2625)
€935
(€3000)
HR++ glas€190
(€2850)
€330
(€4150)
€425
(€5175)
isolatie assen 9401

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Ursa
 • HPX

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Assen?

Waarom mijn woning in Assen isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een maatschappij zoals Greenchoice en Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettig binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Mede zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3375 en besparen tot €270 p/jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige investeringen als dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Onderstaand lees je kort & bondige info over het actuele aanbod. Te koop bij bekende bouwmarkten als Formido, Gamma, Praxis, Karwei, Multimate, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Assen

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 25% van de factuur kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Assen een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.assen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Assen
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Assen. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Assen wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Assen voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Assen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren gegarandeerd in een warm en comfortabel huis en bespaart veel energie. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen