Isolatie Leek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Leek? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld je spouwmuur isoleren of tochtstrips of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal ontdek je handige informatie over isolatie Leek. We bespreken items als isolatie van platte dak en de groene lening. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-leek-9351

 • Elke maand besparen op energie
 • Een gezond binnenklimaat
 • Milieubewuste keuze
 • Snel te plaatsen
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieGroningen
GemeenteLeek
Postcode9351
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3070 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop check jij de meest toegepaste onderdelen om jouw woning in Leek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en het biedt een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Leek is betaalbaar (ongeveer € 850 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €200 (jaarlijkst, prijspeil december 2021).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn gemiddeld €1625 en de besparing op de energienota loopt op tot €235 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Leek kost je zo’n €5350. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1060. Het voordeel loopt al gauw op tot €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €13200. Daarmee bespaar je plusminus €870 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast bestaan er diverse interessante vormen. In de volgende paragraaf bespreken we de meest rendabele opties.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Leek (december 2021)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Leek isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2025 m3. De besparing komt neer op €1225 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl check je de totale prijs als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Leek. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4100)
€645
(€6800)
€1190
(€9400)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€195
(€2150)
€320
(€3050)
Spouwmuur€175
(€1350)
€700
(€2575)
€935
(€3275)
HR++ glas€240
(€2350)
€335
(€3250)
€355
(€4675)
isolatie leek 9351

Bekende Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Vragen voor een isolatiespecialist in Leek?

Waarom mijn woning in Leek isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Essent en Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3750, waarbij u een besparing realiseert van €350, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Vandaar kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande investeringen als vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. In de box hieronder bekijk je een samenvatting van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Karwei, Formido, Gamma, Multimate. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leek

Door subsidies wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij 25 procent van de kosten krijg je weer terug.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Leek een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leek.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leek
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Leek. Ook interessant is de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Via het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Leek wat conformeert aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minutes.

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Leek voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Leek. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen hebben als resultaat een aangenaam klimaat in huis en een veel lagere energierekening. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente