Isolatie Annen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Annen? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een aantal stappen zoals triple glas of isolatie van verwarmingsbuizen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hierna komen we met belangrijke informatie over isolatie Annen. We zoomen in op items als isolerende raamfolie en vocht in huis of vochtproblemen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-annen-9468

 • Veel geld besparen
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9468
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna ontdek je de meest rendabele manieren om je woning in Annen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Annen kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 760 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €235 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De onkosten bedragen zo’n €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €195 per jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, dekens, steenwol, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Annen kost doorgaans €4450. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1040. De potentiële besparing ligt op €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12500. Hiermee bespaar je circa €760 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast zijn er allerlei alternatieve alternatieven. In de volgende paragraaf bespreken we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Annen (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of wellicht een duurzame samenleving? Woning Annen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2575 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €975 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de verwachte kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Annen. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4350)
€865
(€7450)
€1130
(€8900)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€200
(€2550)
€300
(€2700)
Spouwmuur€320
(€1675)
€580
(€2675)
€910
(€3100)
HR++ glas€245
(€2100)
€270
(€3525)
€420
(€5350)
isolatie annen 9468

Populaire Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Annen?

Waarom mijn woning in Annen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Delta of NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €4000 en dat bespaart tot €265 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je meer info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Karwei, Hornbach, Praxis, Gamma. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Met hulp van subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg 25% van de onkosten mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Annen een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor de status in mei 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Annen. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Aan de hand van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Annen wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Annen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Annen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden jou een aangenaam warm huis en bespaart veel energie. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen