Isolatie Gasselte

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Gasselte? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met enkele acties zoals isolatie binnenkant gevel of naden en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand bekijk je handige informatie over isolatie Gasselte. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als isolatie van muren en koudebruggen. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-gasselte-9462

 • Besparen op energierekening
 • Een comfortabel wooncomfort
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Ook akoestische isolatie
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9462
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina tref jij de populairste methodes om een woning in Gasselte te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Gasselte kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 750 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €245 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De onkosten zijn ongeveer €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €250 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, chips, isolatiematrassen, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Gasselte kost zo’n €5000. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11600. Het rendement is om en nabij €810 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast zien we nog meer alternatieve alternatieven. In het volgende overzicht behandelen we de populairste opties.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Gasselte (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een energiebewuste toekomst? Woning Gasselte isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2375 m3. Dat komt neer op €1000 per jaar. Onderstaand vind je de gemiddelde kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Gasselte. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3650)
€845
(€4950)
€1210
(€8200)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€240
(€1750)
€335
(€3500)
Spouwmuur€315
(€1575)
€680
(€2575)
€865
(€3125)
HR++ glas€190
(€1925)
€325
(€3975)
€370
(€4450)
isolatie gasselte 9462

Erkende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Gasselte?

Waarom mijn woning in Gasselte isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Eneco en Vandebron, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3625, waarbij u een besparing realiseert van €265 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op die manier ziet u wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke klussen als dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Onderstaand komen we met nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Gamma, Formido, Praxis, Karwei, Hubo, Hornbach. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Met hulp van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15% van de onkosten kan je terugvragen.
 • De eis is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Gasselte een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Gasselte. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Middels ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Gasselte wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Gasselte voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Gasselte. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een optimale leefomgeving en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen