Isolatie Gasteren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Gasteren? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een investering zoals de bodem isoleren en tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Hierna lees je handige informatie over isolatie Gasteren. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als isolatie van de bodem en houtwol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-gasteren-9466

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Aangenamer wonen
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Ook geluidswerend
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9466
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek jij de interessantste toepassingen om je woning in Gasteren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Gasteren is betaalbaar (plusminus € 790 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn zo’n €1600 en het rendement ligt op zo’n €280 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Gasteren kost doorgaans €5100. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1150. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11200. Het voordeel is zo’n €870, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we verscheidene populaire uitvoeringen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Gasteren (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiezuinige toekomst? Woning Gasteren isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2300 m3. Dat is dus al gauw €950 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl tref je de gemiddelde kosten zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Gasteren. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4350)
€845
(€5900)
€990
(€9650)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€190
(€2200)
€330
(€3200)
Spouwmuur€360
(€850)
€530
(€2650)
€925
(€3250)
HR++ glas€200
(€2250)
€265
(€3975)
€365
(€4850)
isolatie gasteren 9466

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Gasteren?

Waarom mijn woning in Gasteren isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij als Delta of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een prettig binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3150 en besparen tot €200 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op die manier ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse acties zoals isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op deze website check je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Te koop bij bekende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Karwei, Praxis, Multimate, Formido. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Door gebruik te maken van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg een kwart van de onkosten mag je terugvragen.
 • De eis is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Gasteren een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor opties in mei 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Gasteren. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Middels de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Gasteren wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Gasteren voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Gasteren. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen bieden sowieso een aangenaam en prettig klimaat en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een gezonde leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen