Isolatie Anloo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Anloo? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen als isolatie van buitenmuren of kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina vind je nuttige informatie over isolatie Anloo. Je leest uitvoerig over thema’s als verwarmingsbuizen isoleren en minerale wol. Meteen besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-anloo-9467

 • Veel geld besparen
 • Bescherm tegen vocht
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Geluidswerende werking
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9467
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna lees jij de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Anloo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Anloo is goed te betalen (ongeveer € 840 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €200 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten fluctueren rond de €1950 en je bespaart al snel €275 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Anloo kost ongeveer €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €13000. Hiermee bespaar je om en nabij €950 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we nog een aantal alternatieve mogelijkheden. In onderstaande tekst benoemen we de meest populaire oplossingen.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Anloo (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en ook een duurzame maatschappij? Woning Anloo isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2275 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1425 per jaar. Hierna calculeren we de uiteindelijke kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Anloo. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3050)
€775
(€5450)
€1090
(€9450)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€210
(€1700)
€310
(€3450)
Spouwmuur€315
(€1425)
€710
(€2500)
€780
(€3350)
HR++ glas€200
(€1900)
€275
(€3275)
€390
(€4625)
isolatie anloo 9467

Interessante Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Anloo?

Waarom mijn woning in Anloo isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3475, waarbij u een besparing realiseert van €275 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Daardoor kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande acties als isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze website lees je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Praxis, Gamma, Hubo, Karwei, Hornbach, Multimate. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Door subsidies worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de factuur mag je terugvorderen.
 • De eis is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Anloo extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Anloo. Bekijk ook eens GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Anloo wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Anloo voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Anloo. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties leiden tot een prettig wooncomfort en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettige leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen