Isolatie Midden-Drenthe

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Midden-Drenthe? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals de gevel isoleren of tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal komen we met diverse informatie over isolatie Midden-Drenthe. Denk aan zaken als isolatie van de garage en stappenplan woningisolatie. Direct aan de slag? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-midden-drenthe-9433

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Geen vochtproblemen
 • U stoot minder CO2 uit
 • Rust en comfort in huis
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Postcode9433
Netnummer0593 (+31593)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Hierna tref je de meest interessante acties om jouw woning in Midden-Drenthe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Midden-Drenthe is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 730 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €290 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen fluctueren rond de €1875 en de potentiële besparing ligt op €195, ieder jaar weer. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Midden-Drenthe kost plusminus €5350. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1170. De besparing loopt op tot €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13500. Daarmee bespaar je om en nabij €820 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0kennen we nog een aantal interessante oplossingen. In de volgende paragraaf beoordelen we de populairste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Midden-Drenthe (juni 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een energiebewuste gemeenschap? Woning Midden-Drenthe isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2550 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1400 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal komen we met de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Midden-Drenthe. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3650)
€735
(€6250)
€1050
(€8800)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€215
(€2000)
€300
(€2850)
Spouwmuur€250
(€1300)
€720
(€2325)
€925
(€3025)
HR++ glas€215
(€2925)
€305
(€3550)
€395
(€5025)
isolatie midden-drenthe 9433

Erkende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Meer weten over de isolatiespecialist in Midden-Drenthe?

Waarom mijn woning in Midden-Drenthe isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Essent of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3950 en besparen tot €205 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Hierdoor ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hierna vind je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Hornbach, Multimate, Hubo, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Midden-Drenthe

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa een kwart van de tarieven kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Midden-Drenthe een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.middendrenthe.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Midden-Drenthe
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Midden-Drenthe. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Midden-Drenthe wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Midden-Drenthe voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Midden-Drenthe. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties bieden jou een comfortabel wooncomfort en een significant lagere energierekening. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezonde leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen