Isolatie Nieuw Annerveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Nieuw Annerveen? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Middels een investering als isolatie van buitenmuren of tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Nieuw Annerveen. Je leest uitvoerig over topics als de spouwmuur isoleren en glaswol isolatie. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-nieuw-annerveen-9657

 • Interessante terugverdientijd
 • Temperatuur in eigen hand
 • Minder vervuiling
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9657
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna ontdek jij de interessantste toepassingen om jouw woning in Nieuw Annerveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Nieuw Annerveen is betaalbaar (vanaf ongeveer € 970 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €220 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De kosten zijn gemiddeld €1775 en je profiteert van een besparing tot wel €215, ieder jaar weer. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Nieuw Annerveen kost gemiddeld €4600. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1040. Het voordeel loopt al gauw op tot €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11700. De winst is ongeveer €820 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zien we verscheidene alternatieve uitvoeringen. Hierna bediscussiëren we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Nieuw Annerveen (mei 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en een bewuste gemeenschap? Woning Nieuw Annerveen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2725 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €975 per 12 maanden. Hierna tref je de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Nieuw Annerveen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4300)
€865
(€5150)
€1030
(€8000)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€245
(€2650)
€310
(€2850)
Spouwmuur€305
(€1650)
€450
(€2025)
€785
(€3200)
HR++ glas€210
(€2175)
€260
(€3325)
€440
(€4450)
isolatie nieuw-annerveen 9657

Gangbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Nieuw Annerveen?

Waarom mijn woning in Nieuw Annerveen isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder als Greenchoice en Pure Energie, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een aangenaam leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3550, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €310 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse investeringen als isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Hierna check je nuttige informatie over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Hubo, Gamma, Hornbach, Multimate, Karwei, Praxis. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Door te profiteren van een subsidie worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 20 procent van de tarieven zijn terug te vragen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Nieuw Annerveen een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Nieuw Annerveen. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Dankzij de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Nieuw Annerveen wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Nieuw Annerveen voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Nieuw Annerveen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen