Isolatie Eleveld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Eleveld? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een isolatiemaatregel zoals isolatie van de zolder en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl bekijk je diverse informatie over isolatie Eleveld. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals buisisolatie en warmtelekken. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-eleveld-9456

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een gezond leefklimaat
 • Minder CO-2 belasting
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9456
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand vind jij de meest populaire toepassingen om jullie woning in Eleveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Eleveld is goedkoop (vanaf ongeveer € 800 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €245 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De tarieven zijn zo’n €1800 en de potentiële besparing ligt op €225 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Eleveld kost +/- €5700. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €970. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11500. Daarmee bespaar je om en nabij €750 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we nog enkele mogelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf praten we over de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Eleveld (mei 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een energiebewuste samenleving? Woning Eleveld isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2250 m3. De besparing komt neer op €825 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina bekijk je de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Eleveld. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3900)
€765
(€4750)
€990
(€8450)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€195
(€1800)
€400
(€3500)
Spouwmuur€335
(€1575)
€450
(€2400)
€880
(€3650)
HR++ glas€245
(€2625)
€270
(€3075)
€415
(€4475)
isolatie eleveld 9456

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Vragen voor een isolatiespecialist in Eleveld?

Waarom mijn woning in Eleveld isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Energiedirect en Nuon, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3525 en dat levert gemiddeld op €200 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Zo zie je waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige investeringen zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze website lees je praktische info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Karwei, Praxis, Hornbach, Formido, Gamma. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg een kwart van de tarieven kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Eleveld een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor de status in mei 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Eleveld. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Eleveld wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Eleveld voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Eleveld. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een aangenaam warm huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een prettig binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen