Isolatie Gieten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Gieten? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Via een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de zolder en isolerende deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Hierna check je nuttige informatie over isolatie Gieten. Dit kan gaan om topics als de schuur isoleren en purschuim. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-gieten-9461

 • Een flink lagere energierekening
 • Meer controle in de woning
 • Zet het milieu op 1
 • Reductie geluid
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9461
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een goed energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand check je de meest toegepaste acties om jouw woning in Gieten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Gieten kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 920 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De tarieven liggen rond €1950 en het bespaart flink geld, tot wel €200, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, isolatiechape, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Gieten kost ongeveer €5800. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1130. De besparing loopt op tot €850 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11700. Daarmee bespaar je ongeveer €750 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we allerlei rendabele opties. In onderstaande tekst bediscussiëren we de populairste opties.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Gieten (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en tegelijk een energiezuinige toekomst? Woning Gieten isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2250 m3. De besparing komt neer op €1200 per jaar. Hieronder bekijk je de verwachte kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Gieten. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4350)
€735
(€7300)
€1100
(€8600)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€190
(€2450)
€325
(€2850)
Spouwmuur€360
(€1200)
€740
(€2450)
€785
(€3575)
HR++ glas€195
(€2100)
€260
(€3325)
€375
(€4800)
isolatie gieten 9461

Professionele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Gieten?

Waarom mijn woning in Gieten isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Essent en Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3100 en dat levert gemiddeld op €270 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grootse activiteiten als isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze website tref je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Multimate, Karwei, Hornbach, Gamma, Formido, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Met hulp van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 15% van de factuur kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Gieten extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Gieten. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Gieten wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Via een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, oude muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Gieten voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Gieten. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een optimaal leefklimaat en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen