Isolatie Nooitgedacht

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Nooitgedacht? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van haalbare maatregelen als isolatie van de gevel en isolatie van de dakkapel ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Hierna bekijk je bruikbare informatie over isolatie Nooitgedacht. Je komt meer te weten over topics als isolatie van de spouw en K-waarde. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-nooitgedacht-9449

 • Besparen op energienota
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Rust en comfort in huis
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9449
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn vaak correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje zie je de meest populaire onderdelen om een woning in Nooitgedacht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Nooitgedacht is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 860 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De onkosten zijn zo’n €1850 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, icynene, steenwol, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Nooitgedacht kost doorgaans €5350. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1200. Het voordeel loopt al gauw op tot €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11200. Hiermee bespaar je circa €840 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er allerlei interessante opties. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest interessante vormen.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Nooitgedacht (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en uiteraard een bewuste toekomst? Woning Nooitgedacht isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2125 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1475 per 12 maanden. Op deze website check je de gemiddelde kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Nooitgedacht. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per doel tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3300)
€795
(€6500)
€1240
(€9100)
Vloerisolatie€155
(€1250)
€250
(€2250)
€375
(€3150)
Spouwmuur€335
(€1625)
€750
(€2625)
€880
(€3275)
HR++ glas€200
(€2325)
€320
(€3275)
€415
(€4825)
isolatie nooitgedacht 9449

Actuele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

FAQ voor de isolatiespecialist in Nooitgedacht?

Waarom mijn woning in Nooitgedacht isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een maatschappij als Energiedirect of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Ook biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3875 en dat levert gemiddeld op €275 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Onderstaand vind je een samenvatting van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Praxis, Hubo, Hornbach, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Door gebruik te maken van subsidies wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 20 procent van de factuur kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Nooitgedacht een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor opties in mei 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Nooitgedacht. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Nooitgedacht wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Nooitgedacht voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Nooitgedacht. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een warm en comfortabel huis en flink lagere energiekosten. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen