Isolatie Eldersloo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Eldersloo? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een aantal stappen zoals binnenmuren isoleren of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze pagina tref je uiteenlopende informatie over isolatie Eldersloo. We gaan aan de slag met zaken als isolatie van deuren en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-eldersloo-9453

 • Veel geld besparen
 • Meer controle in de woning
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9453
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl tref je de interessantste stappen om een woning in Eldersloo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Eldersloo is goed te betalen (vanaf € 820 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn zo’n €1850 en de potentiële besparing ligt op €225 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Eldersloo kost je zo’n €5750. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12000. Het rendement is ong. €750 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook kennen we nog enkele rendabele mogelijkheden. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de interessantste vormen.

 • Isolatie van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Eldersloo (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en natuurlijk een milieuvriendelijke toekomst? Woning Eldersloo isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €850 p/jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de kosten (bij benadering) wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Eldersloo. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per type tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3150)
€585
(€4600)
€1250
(€9400)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€180
(€1600)
€380
(€3400)
Spouwmuur€310
(€1475)
€700
(€2550)
€935
(€3150)
HR++ glas€225
(€2125)
€315
(€3925)
€390
(€5225)
isolatie eldersloo 9453

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Eldersloo?

Waarom mijn woning in Eldersloo isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieleverancier als Eneco en Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3375 en geeft een besparing van €225 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Op die manier ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote activiteiten als isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Onderstaand tref je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Hubo, Multimate, Praxis, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij een kwart van de tarieven kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens valt de uitgevoerde arbeid onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Eldersloo een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Eldersloo. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Dankzij onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Eldersloo wat overeenstemt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Eldersloo voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Eldersloo. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren in een prettige leefomgeving en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangename leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen