Isolatie Geelbroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Geelbroek? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een investering als bijv. je dak isoleren en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder vind je uiteenlopende informatie over isolatie Geelbroek. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals isolerende raamfolie en energie besparen tips. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-geelbroek-9455

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Controle over de temperatuur
 • Goed voor het klimaat
 • Minder geluidsoverlast
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9455
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina ontdek je de meest toegepaste toepassingen om jouw woning in Geelbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Geelbroek is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 930 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €270 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten variëren rond €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 p/jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Geelbroek kost +/- €5800. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1030. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13500. De winst is circa €880 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er verschillende alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hierna vermelden we de meest populaire opties.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Geelbroek (mei 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Geelbroek isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2075 m3. Dat komt neer op €1350 op jaarbasis. Hierna komen we met de totale prijs als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Geelbroek. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4150)
€725
(€5950)
€1230
(€9850)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€250
(€2600)
€370
(€3300)
Spouwmuur€205
(€1275)
€710
(€2350)
€795
(€3100)
HR++ glas€225
(€2275)
€265
(€4275)
€415
(€4600)
isolatie geelbroek 9455

Erkende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Meer weten over de isolatiespecialist in Geelbroek?

Waarom mijn woning in Geelbroek isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een maatschappij als Delta of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Mede merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3475 en geeft een besparing van €290 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Zo zie je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Hierna komen we met praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Multimate, Gamma, Hornbach, Praxis. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Via opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 20% van de tarieven krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Geelbroek een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is evident: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Geelbroek. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met behulp van de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Geelbroek wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om geen HR++ glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Geelbroek voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Geelbroek. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen