Isolatie Noordenveld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Noordenveld? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van haalbare maatregelen zoals je spouwmuur isoleren of radiatorfolie kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hieronder ontdek je handige informatie over isolatie Noordenveld. Dit kan gaan om vraagstukken over de spouw isoleren en steenwol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-noordenveld-9335

 • Veel geld besparen
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieDrenthe
GemeenteNoordenveld
Postcode9335
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31680 M3
Stroomverbruik kWh2910 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn veelal correct geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website zie je de meest toegepaste methodes om een woning in Noordenveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Noordenveld is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 780 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €205 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De tarieven fluctueren rond de €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Noordenveld kost zo’n €5700. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €950. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12400. Dit levert op pakweg €950 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens zijn er nog meer interessante werkzaamheden. In het gedeelte hieronder praten we over de populairste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Noordenveld (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en natuurlijk een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Noordenveld isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2325 m3. De besparing komt neer op €1375 p/jaar. Onderstaand ontdek je de hoogte van de investering in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Noordenveld. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4050)
€605
(€5150)
€1070
(€9150)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€215
(€2550)
€370
(€2850)
Spouwmuur€270
(€1675)
€660
(€2625)
€860
(€3025)
HR++ glas€205
(€2650)
€290
(€4300)
€350
(€4650)
isolatie noordenveld 9335

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Vragen voor een isolatiespecialist in Noordenveld?

Waarom mijn woning in Noordenveld isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieleverancier als Engie en Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Verder geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3625 en besparen tot €295 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide investeringen zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl check je een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Formido, Karwei, Hubo, Hornbach, Praxis, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Noordenveld

Door de ondersteuning van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Grofweg een kwart van de onkosten mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Noordenveld een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentenoordenveld.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Noordenveld
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Noordenveld. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Middels het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Noordenveld wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Noordenveld voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Noordenveld. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een gezond klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen