Isolatie Balloërveld

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Balloërveld? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van binnenmuren of radiatorfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Onderstaand ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Balloërveld. Dit kan gaan om zaken als isolatie van de spouw en glaswol isolatie. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-balloerveld-9459

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Minder last van vocht
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9459
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna tref je de meest rendabele manieren om een woning in Balloërveld te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Balloërveld is goedkoop (vanaf zo’n € 770 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De kosten zijn ongeveer €1675 en het rendement ligt op zo’n €185 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Balloërveld kost zo’n €4700. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12400. De winst is plusminus €850 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er nog meer aantrekkelijke mogelijkheden. In de volgende paragraaf behandelen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Balloërveld (mei 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Balloërveld isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2100 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1275 per jaar. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de gemiddelde kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Balloërveld. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3750)
€855
(€4800)
€1000
(€9850)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€225
(€2300)
€390
(€2950)
Spouwmuur€300
(€1375)
€620
(€2675)
€815
(€3250)
HR++ glas€210
(€2550)
€335
(€3425)
€370
(€4750)
isolatie balloerveld 9459

Erkende Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Balloërveld?

Waarom mijn woning in Balloërveld isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Energiedirect of Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3125, waarbij u een besparing realiseert van €265 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op die manier zie je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige klussen zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. In de box hieronder check je nuttige informatie over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Gamma, Karwei, Praxis, Formido. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Door subsidies wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 20% van de offerte krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Balloërveld een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Balloërveld. Bekijk ook eens Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Balloërveld wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, oude muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Balloërveld voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Balloërveld. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een aangenaam binnenklimaat en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen