Isolatie Papenvoort

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Papenvoort? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? D.m.v. enkele acties als bijv. isolatie van muren of dakkapel isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl check je bruikbare informatie over isolatie Papenvoort. Dit kan gaan om thema’s als isolatie van binnenmuren en Pur Isolatieplaten. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-papenvoort-9447

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Controle over de temperatuur
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Je kunt veel zelf doen
 • Hogere woningwaarde

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9447
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand bekijk jij de meest rendabele methodes om een woning in Papenvoort te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Papenvoort kan erg voordelig (al vanaf € 840 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €220 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte in huis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn zo’n €1625 en het resultaat is zo’n €265 per jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Papenvoort kost doorgaans €5100. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1000. De besparing loopt op tot €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €13100. Het rendement is circa €820 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er allerlei interessante uitvoeringen. In de volgende paragraaf beoordelen we de populairste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Papenvoort (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten of een duurzame maatschappij? Woning Papenvoort isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2950 m3. Dat is dus al gauw €925 per jaar. Op isolatierevolutie.nl tref je de uiteindelijke kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Papenvoort. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3500)
€795
(€7150)
€1210
(€9000)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€260
(€2100)
€400
(€2750)
Spouwmuur€215
(€800)
€650
(€2575)
€865
(€3675)
HR++ glas€195
(€2400)
€285
(€3050)
€355
(€5100)
isolatie papenvoort 9447

Bekende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Papenvoort?

Waarom mijn woning in Papenvoort isoleren?

Een goede woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieaanbieder als Budget Energie en Nuon, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3725 en geeft een besparing van €255 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan analyseer je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande werkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. In de box hieronder lees je nuttige informatie over het huidige assortiment. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Gamma, Praxis, Formido, Multimate. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Met hulp van een subsidie wordt je woning isoleren nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 15 procent van de factuur mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Papenvoort een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor meer informatie.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Papenvoort. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door ons stappenplan kom je met een isolatieplan Papenvoort wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, oude muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Papenvoort voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Papenvoort. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren in een prettige leefomgeving en je verbruikt minder energie. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een gezond leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen