Isolatie Anderen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Anderen? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een aantal stappen als isolatie binnenkant gevel en isolerende deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl komen we met nuttige informatie over isolatie Anderen. Dit gaan om bijvoorbeeld items als de zolder isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-anderen-9465

 • Lagere maandlasten
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Duurzame investering
 • Dempt het geluid
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9465
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Verderop tref je de interessantste acties om jullie woning in Anderen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Anderen is voordeling (vanaf plusminus € 870 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €205 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De kosten zijn zo’n €1900 en je bespaart al snel €225 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Anderen kost doorgaans €4500. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €960. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €13300. Dit levert op ongeveer €820 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we nog meer alternatieve alternatieven. Hierna vermelden we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Anderen (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of een bewuste wereld? Woning Anderen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2775 m3. De besparing komt neer op €1300 p/jaar. Op ons isolatie portaal vind je de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Anderen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3500)
€805
(€6350)
€990
(€8750)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€295
(€1550)
€315
(€2700)
Spouwmuur€190
(€1075)
€650
(€1950)
€935
(€3525)
HR++ glas€245
(€1950)
€315
(€3925)
€385
(€4575)
isolatie anderen 9465

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Vragen voor een isolatiespecialist in Anderen?

Waarom mijn woning in Anderen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie en Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3300, waarbij u een besparing realiseert van €290 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan zie je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse klussen als isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Onderstaand vind je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Formido, Karwei, Gamma, Multimate, Hubo, Hornbach. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Door te profiteren van opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 25 procent van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Anderen een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Anderen. Bekijk ook eens GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Anderen wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Anderen voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Anderen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden jou een gezond klimaat in huis en flink lagere energiekosten. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen