Isolatie Nieuwediep

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Nieuwediep? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via haalbare maatregelen zoals de bodem isoleren of tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal vind je handige informatie over isolatie Nieuwediep. Bijvoorbeeld zaken als isolatie binnenkant gevel en koudebruggen. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-nieuwediep-9512

 • Forse besparing mogelijk
 • Meer controle in de woning
 • Goed bezig voor het milieu
 • Buitengeluid absorberen
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9512
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina tref jij de meest rendabele acties om jullie woning in Nieuwediep te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Nieuwediep is goed te betalen (vanaf ongeveer € 890 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €205 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De kosten liggen rond €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €210 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Nieuwediep kost gemiddeld €5100. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1130. De besparing loopt op tot €890 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11100. Dit levert op circa €860 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zien we diverse mogelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht beoordelen we de meest populaire vormen.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Nieuwediep (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke samenleving? Woning Nieuwediep isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2250 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1450 per 12 maanden. Onderstaand calculeren we de kosten (bij benadering) wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Nieuwediep. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per oplossing tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3300)
€825
(€6950)
€1150
(€8350)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€285
(€2250)
€395
(€2900)
Spouwmuur€350
(€1100)
€470
(€2400)
€830
(€3225)
HR++ glas€220
(€2675)
€310
(€3600)
€385
(€4700)
isolatie nieuwediep 9512

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Nieuwediep?

Waarom mijn woning in Nieuwediep isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3175 en geeft een besparing van €295 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Daardoor check je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige klussen zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Onderstaand lees je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Praxis, Gamma, Karwei, Formido. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Door subsidies worden investeringen in de woning zeker interessanter. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus een kwart van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijk is er in Nieuwediep een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor opties in mei 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Nieuwediep. Andere opties zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Via tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Nieuwediep wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Nieuwediep voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Nieuwediep. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties leiden tot een prettige leefomgeving en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen