Isolatie Spijkerboor

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Spijkerboor? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een aantal stappen als isolatie van binnenmuren of radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over isolatie Spijkerboor. Je leest uitvoerig over onderwerpen als tochtstrips of tochtbanden en condensvorming. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-spijkerboor-9656

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Minder impact op het milieu
 • Minder last van lawaai van straat
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9656
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina bekijk jij de populairste manieren om jouw woning in Spijkerboor te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en het biedt een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Spijkerboor is goed te betalen (vanaf ongeveer € 810 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De kosten zijn ongeveer €2000 en je profiteert van een besparing tot wel €195 per jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Spijkerboor kost plusminus €5600. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13200. Het voordeel is plusminus €960 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook noemen we allerlei populaire vormen. In het gedeelte hierna praten we over de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Spijkerboor (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiezuinige gemeenschap? Woning Spijkerboor isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2225 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1475 per jaar. Hierna berekenen we de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Spijkerboor. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met 6 procent rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3050)
€745
(€5900)
€940
(€8850)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€205
(€2450)
€375
(€3200)
Spouwmuur€260
(€950)
€450
(€1975)
€785
(€3300)
HR++ glas€205
(€2350)
€295
(€3400)
€375
(€4875)
isolatie spijkerboor 9656

Professionele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Vragen voor een isolatiespecialist in Spijkerboor?

Waarom mijn woning in Spijkerboor isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een maatschappij als Eneco of Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een optimaal binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3675, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote investeringen zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. In de box hieronder komen we met nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Gamma, Praxis, Formido, Multimate. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Dankzij een subsidie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa 20% van de tarieven mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Spijkerboor een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Spijkerboor. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Met tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Spijkerboor wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere enkel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Spijkerboor voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Spijkerboor. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een comfortabel leefklimaat en een veel lagere energierekening. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen