Isolatie Amen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Amen? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de zolder en tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze website ontdek je nuttige informatie over isolatie Amen. Je leest uitvoerig over zaken als de bodem isoleren en isolatieplan. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-amen-9446

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een prettig binnenklimaat
 • Milieubewuste keuze
 • Minder storende geluiden
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieDrenthe
GemeenteAa en Hunze
Postcode9446
Netnummer0592 (+31592)
Gasverbruik M31880 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€196,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna achterhaal je de meest toegepaste acties om jullie woning in Amen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en het biedt een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Amen kan erg voordelig (vanaf zo’n € 730 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €240 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De onkosten bedragen zo’n €1975 en het resultaat is zo’n €185 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Amen kost plusminus €4700. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11300. Het voordeel is ong. €920 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we nog meer mogelijke werkzaamheden. In de volgende paragraaf vermelden we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Amen (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en uiteraard een milieuvriendelijke samenleving? Woning Amen isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2550 m3. Dat is dus al gauw €1475 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina kijken we naar de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Amen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3850)
€645
(€6650)
€1090
(€9400)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€200
(€2400)
€340
(€3550)
Spouwmuur€205
(€1675)
€670
(€2375)
€835
(€3575)
HR++ glas€240
(€2400)
€275
(€3125)
€390
(€4550)
isolatie amen 9446

Plaatsen in de omgeving:

Populaire Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Amen?

Waarom mijn woning in Amen isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Budget Energie of Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een gezond leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Verder neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3850, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €335 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande projecten zoals isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Onderstaand ontdek je kort & bondige info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Formido, Hubo, Karwei, Gamma, Praxis, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Aa en Hunze

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt een huis isoleren lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 20% van de factuur mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Amen een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.aaenhunze.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aa en Hunze
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Amen. Andere opties zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Amen wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Amen voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Amen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een prettig binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen