Isolatie Regio Drenthe

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Drenthe? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een aantal stappen als de spouwmuur isoleren en verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal tref je bruikbare informatie over isolatie Drenthe. Bijvoorbeeld vraagstukken over de zolder isoleren en stappenplan woningisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-drenthe-drenthe

  • Flinke besparing
  • Een prettiger en gezonder huis
  • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
  • Minder storende geluiden
  • De waarde van de woning neemt toe

Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf ontdek jij de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Drenthe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Drenthe is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 770 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn ongeveer €1825 en het resultaat is zo’n €260 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Drenthe kost om en nabij de €5800. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1110. De besparing loopt op tot €740 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12500. Je profiteert van pakweg €770, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder noemen we nog meer interessante alternatieven. In de volgende paragraaf beschrijven we de interessantste oplossingen.

  • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
  • Isolatie van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
  • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
  • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
  • Isolatie van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!

Bekijk direct de mogelijkheden in Aa en Hunze, Assen, Bedum, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Ooststellingwerf, Tynaarlo, Westerveld.