Isolatie Leeuwarden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Leeuwarden? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een aantal stappen zoals bijvoorbeeld schuin dak isoleren of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website tref je nuttige informatie over isolatie Leeuwarden. Je kunt denken aan topics als isolatie van platte dak en koudebruggen. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-leeuwarden-8901

 • Lagere stookkosten
 • Weinig last meer van vocht
 • Minder CO-2 belasting
 • Rust en comfort in huis
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode8901
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze website bekijk je de interessantste stappen om een woning in Leeuwarden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Leeuwarden is financieel toegankelijk (plusminus € 910 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €295 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De kosten fluctueren rond de €1800 en je bespaart al snel €215 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Leeuwarden kost doorgaans €4550. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1010. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €11600. De winst is zo’n €790 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er verscheidene rendabele uitvoeringen. In de volgende paragraaf vermelden we de meest rendabele alternatieven.

 • Isolatie garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Leeuwarden (juli 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en ook een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Leeuwarden isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2050 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 per 12 maanden. Hieronder berekenen we de hoogte van de investering in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Leeuwarden. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3700)
€815
(€5900)
€1040
(€8800)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€285
(€2200)
€390
(€3100)
Spouwmuur€310
(€1475)
€630
(€2225)
€895
(€3575)
HR++ glas€190
(€2950)
€320
(€3225)
€365
(€4900)
isolatie leeuwarden 8901

Erkende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Leeuwarden?

Waarom mijn woning in Leeuwarden isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Eneco en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3275 en dat levert gemiddeld op €235 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Dan kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Formido, Multimate, Gamma, Hornbach. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Dankzij (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pak ‘m beet 25% van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Leeuwarden extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Leeuwarden. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Leeuwarden wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn enkel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Leeuwarden voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Leeuwarden. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden jou een lekker warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettige leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen