Isolatie Koarnjum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Koarnjum? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen als bijv. de spouw isoleren en isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal komen we met uitgebreide informatie over isolatie Koarnjum. We staan stil bij zaken als spouwmuren isoleren en de groene lening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-koarnjum-9056

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Een duurzame oplossing
 • Minder last van ongedierte
 • Toekomstbestendig

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9056
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn vaak solide geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje bekijk je de meest rendabele stappen om je woning in Koarnjum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Koarnjum is betaalbaar (rond de € 970 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €195 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten fluctueren rond de €1875 en je bespaart al snel €245, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Koarnjum kost om en nabij de €5050. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1110. De potentiële besparing ligt op €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11700. Het voordeel is plusminus €930 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast noemen we meerdere rendabele oplossingen. In het gedeelte hierna behandelen we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Koarnjum (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en ook een duurzame maatschappij? Woning Koarnjum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2125 m3. Dat komt neer op €1475 (jaarlijks). Op deze pagina vind je de totale kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Koarnjum. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3400)
€875
(€4600)
€910
(€8050)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€225
(€2400)
€375
(€2850)
Spouwmuur€265
(€1275)
€740
(€2375)
€930
(€3550)
HR++ glas€205
(€1850)
€325
(€3300)
€380
(€5000)
isolatie koarnjum 9056

Actuele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Meer weten over de isolatiespecialist in Koarnjum?

Waarom mijn woning in Koarnjum isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij als Delta of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3675, waarbij u een besparing realiseert van €240 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige acties als isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. In de box hieronder tref je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Karwei, Formido, Hubo, Gamma, Multimate. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Dankzij een subsidie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Grofweg 25 procent van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Koarnjum een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, dak of gevel. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Koarnjum. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Via ons stappenplan kom je met een isolatieplan Koarnjum wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Koarnjum voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Koarnjum. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen dragen bij aan een aangename warme woning en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal de gezondheid van de bewoners. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen