Isolatie Warstiens

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Warstiens? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van haalbare maatregelen als bijv. isolatie van de schuur en isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal vind je bruikbare informatie over isolatie Warstiens. Je komt meer te weten over vraagstukken over radiatorfolie en houten vloer isoleren. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-warstiens-9004

 • Investering snel terugverdiend
 • Einde van vochtproblemen
 • Minder impact op het milieu
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Een hoger energielabel

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9004
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatierevolutie.nl achterhaal jij de meest rendabele acties om jullie woning in Warstiens te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Warstiens is financieel toegankelijk (rond de € 920 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €290 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten liggen rond €1850 en de winst ligt rond de €265 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Warstiens kost plusminus €5900. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. Het rendement is al snel €800, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Daarmee bespaar je ong. €870 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er nog enkele interessante mogelijkheden. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Warstiens (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en ook een energiezuinige samenleving? Woning Warstiens isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2125 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1350 per jaar. Op isolatierevolutie.nl check je de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Warstiens. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3100)
€685
(€5700)
€1060
(€9600)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€265
(€2650)
€300
(€3100)
Spouwmuur€190
(€725)
€600
(€2425)
€830
(€3550)
HR++ glas€230
(€2800)
€310
(€4125)
€370
(€4925)
isolatie warstiens 9004

Plaatsen in de omgeving:

Actuele Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Warstiens?

Waarom mijn woning in Warstiens isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Delta en Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3900 en dat bespaart tot €340 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor zie je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grote activiteiten zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Hieronder vind je meer info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Hornbach, Karwei, Hubo, Gamma, Praxis. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Door subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 25% van de kosten mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Warstiens een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Warstiens. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Via tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Warstiens wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Warstiens voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Warstiens. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een gezond klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen