Isolatie Bears

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Bears? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij enkele acties zoals muren isoleren of isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl ontdek je waardevolle informatie over isolatie Bears. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals de spouwmuur isoleren en verschillende materialen. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-bears-9025

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Je kunt klein beginnen
 • Hogere woningwaarde

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9025
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina achterhaal je de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Bears te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Bears is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 720 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €255 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen liggen rond €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Bears kost om en nabij de €4950. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1210. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13400. Dit levert op plusminus €940 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zien we allerlei interessante uitvoeringen. In de volgende paragraaf praten we over de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Bears (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of bijdragen aan een energiezuinige toekomst? Woning Bears isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2500 m3. Dat is dus al gauw €925 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna calculeren we de verwachte kosten zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Bears. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3600)
€815
(€6200)
€1000
(€8050)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€270
(€2450)
€310
(€2950)
Spouwmuur€200
(€1275)
€660
(€2350)
€825
(€3500)
HR++ glas€240
(€2300)
€335
(€3125)
€390
(€4500)
isolatie bears 9025

Bekende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Bears?

Waarom mijn woning in Bears isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Engie of Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangename leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3100 en dat levert gemiddeld op €320 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar analyseert u wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op deze pagina bekijk je praktische info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Formido, Praxis, Gamma, Hornbach, Hubo, Karwei. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Via een subsidie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 15 procent van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Bears een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Bears. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Bears wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Bears voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Bears. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een comfortabel leefklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen