Isolatie Wytgaard

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Wytgaard? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met enkele acties zoals isolatie van platte dak en isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder komen we met diverse informatie over isolatie Wytgaard. We bespreken vraagstukken over isolatie van de kruipruimte en energiebespaarlening. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-wytgaard-9089

 • Besparen op energierekening
 • Een prettig wooncomfort
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Dempt het geluid
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9089
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop check jij de populairste toepassingen om je woning in Wytgaard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Wytgaard is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 950 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De kosten fluctueren rond de €1875 en de potentiële besparing ligt op €280 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, chips, isolatiechape, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Wytgaard kost doorgaans €5150. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €970. De besparing loopt op tot €880 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11300. Het rendement is om en nabij €810 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er allerlei populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst praten we over de meest toegepaste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Wytgaard (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of bijdragen aan een groenere maatschappij? Woning Wytgaard isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2125 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1200 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website bekijk je de kosten (bij benadering) wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Wytgaard. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per maatregel vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4350)
€575
(€4750)
€930
(€9400)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€285
(€1900)
€315
(€3100)
Spouwmuur€400
(€1750)
€620
(€2400)
€865
(€3025)
HR++ glas€235
(€2350)
€290
(€3675)
€400
(€5200)
isolatie wytgaard 9089

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Meer weten over de isolatiespecialist in Wytgaard?

Waarom mijn woning in Wytgaard isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieaanbieder als Greenchoice of Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een prettig wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Overigens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3250 en besparen tot €300 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Dan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote klussen zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze pagina check je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Karwei, Praxis, Multimate, Hornbach, Formido. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Mede door een subsidie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer 25% van de offerte zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Wytgaard een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Wytgaard. Bekijk ook eens de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Door onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Wytgaard wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Wytgaard voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Wytgaard. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een prettig wooncomfort en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen