Isolatie Easterlittens

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Easterlittens? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als tussenwanden isoleren of isolerende raamfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl bekijk je belangrijke informatie over isolatie Easterlittens. We zoomen in op items als isolatie van schuine dak en schijntocht. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-easterlittens-8835

 • Interessante terugverdientijd
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Buitengeluid absorberen
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode8835
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand ontdek jij de interessantste methodes om jullie woning in Easterlittens te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Easterlittens is goed te betalen (al vanaf +/- € 760 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De kosten zijn gemiddeld €1750 en de potentiële besparing ligt op €245 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Easterlittens kost zo’n €4450. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €970. De potentiële besparing ligt op €850 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12700. Dit levert op ong. €840 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0zijn er diverse rendabele alternatieven. Hierna bespreken we de meest rendabele opties.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Easterlittens (mei 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Easterlittens isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2825 m3. De besparing komt neer op €975 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl ontdek je de totale kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Easterlittens. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3950)
€805
(€6850)
€1230
(€9050)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€195
(€1850)
€325
(€3100)
Spouwmuur€360
(€1650)
€710
(€2400)
€910
(€3000)
HR++ glas€235
(€2125)
€260
(€4175)
€355
(€5075)
isolatie easterlittens 8835

Omliggende plaatsen:

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

FAQ voor de isolatiespecialist in Easterlittens?

Waarom mijn woning in Easterlittens isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een maatschappij zoals Essent of Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3450, waarbij u een besparing realiseert van €265 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende klussen zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hierna vind je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij erkende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Formido, Karwei, Praxis, Hornbach. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Om en nabij 15 procent van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Easterlittens een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren door je huis te isoleren. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Easterlittens. Alternatieve regelingen zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? D.m.v. onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Easterlittens wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Easterlittens voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Easterlittens. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen bieden jou een lekker warm huis en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een prettig wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen