Isolatie Hempens

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Hempens? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een investering als isolatie van de zolder en tochtwering kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website check je uiteenlopende informatie over isolatie Hempens. We zoomen in op items als muren isoleren en thermische bruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-hempens-9086

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Meer stilte in huis
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9086
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje tref jij de interessantste werkzaamheden om je woning in Hempens te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hempens is goed te betalen (ongeveer € 850 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €270 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De tarieven zijn ongeveer €2000 en de potentiële besparing ligt op €190 p/jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Hempens kost +/- €4650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €970. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11300. Dit levert op grofweg €900, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast noemen we nog enkele vaak toegepaste uitvoeringen. In het volgende overzicht vermelden we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Hempens (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een duurzame maatschappij? Woning Hempens isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2250 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1275 p/jaar. Onderstaand komen we met de verwachte kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Hempens. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per maatregel vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4350)
€625
(€5200)
€980
(€8450)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€170
(€2500)
€375
(€2850)
Spouwmuur€285
(€1175)
€570
(€2350)
€940
(€3125)
HR++ glas€195
(€2575)
€280
(€3150)
€450
(€4775)
isolatie hempens 9086

Bekende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Hempens?

Waarom mijn woning in Hempens isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Eneco en Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3925 en geeft een besparing van €310 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Zo achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende maatregelen zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Hieronder tref je een samenvatting van veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Praxis, Karwei, Gamma, Hornbach, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15% van de offerte mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Hempens een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Hempens. Bekijk ook eens de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Middels de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Hempens wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld dubbel glas, traditionele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Hempens voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Hempens. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen leiden tot een aangenaam en prettig klimaat en veel minder stookkosten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen