Isolatie Húns

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Húns? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Middels een paar maatregelen zoals buitenmuren isoleren en radiatorfolie plaatsen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Hierna lees je uitgebreide informatie over isolatie Húns. We staan stil bij onderwerpen als muren isoleren en koudeval. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-huns-8832

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Vocht absorberend vermogen
 • Een verantwoorde keuze
 • Interessante energiebespaarlening
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode8832
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop vind jij de meest toegepaste acties om een woning in Húns te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Húns is interessant (om en nabij de € 770 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €205 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven variëren rond €1700 en het resultaat is zo’n €195 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, steenwol, dekens, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Húns kost +/- €5000. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. Daarmee bespaar je ong. €990 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we diverse aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Húns (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en tegelijk een energiebewuste wereld? Woning Húns isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2725 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 p/jaar. Op deze website tref je de totale kosten zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Húns. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3700)
€795
(€5650)
€940
(€8150)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€285
(€2400)
€300
(€3250)
Spouwmuur€260
(€825)
€630
(€2475)
€935
(€3525)
HR++ glas€230
(€2475)
€325
(€3725)
€395
(€4500)
isolatie huns 8832

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Húns?

Waarom mijn woning in Húns isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Delta of Pure Energie, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een prettig wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3775 en geeft een besparing van €300 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige klussen als isolatie van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op deze pagina lees je meer info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Formido, Multimate, Praxis, Karwei. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Door te profiteren van (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg een kwart van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Húns een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Húns. Andere opties zijn GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Húns wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn geen HR++ glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Húns voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Húns. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een gezond leefklimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen