Isolatie Teerns

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Teerns? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met enkele acties als bijv. isolatie van de zolder of tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op deze website bekijk je diverse informatie over isolatie Teerns. Je leest uitvoerig over zaken als radiatorfolie aanbrengen en Pur Isolatieplaten. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-teerns-9085

 • Interessante terugverdientijd
 • Een prettige leefomgeving
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Kan snel aangebracht worden
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9085
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand vind je de meest interessante toepassingen om je woning in Teerns te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Teerns is goedkoop (al vanaf € 860 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €295 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De prijzen liggen rond €1600 en het rendement ligt op zo’n €240, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, icynene, steenwol, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Teerns kost zo’n €5250. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1090. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13100. Het rendement is circa €840 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we meerdere populaire werkzaamheden. In onderstaande tekst beschrijven we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Teerns (juni 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een energiebewuste toekomst? Woning Teerns isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2650 m3. Dat komt neer op €950 (jaarlijks). Hieronder kijken we naar de kosten (bij benadering) in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Teerns. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3850)
€815
(€5800)
€1150
(€8550)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€185
(€1650)
€335
(€2800)
Spouwmuur€345
(€1000)
€620
(€2525)
€930
(€3075)
HR++ glas€230
(€2425)
€280
(€3400)
€380
(€4600)
isolatie teerns 9085

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Meer weten over de isolatiespecialist in Teerns?

Waarom mijn woning in Teerns isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Essent of Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3825 en dat bespaart tot €325 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende activiteiten als vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Onderstaand lees je praktische info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Gamma, Hubo, Hornbach, Karwei, Multimate. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Via subsidiemogelijkheden wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 20% van de offerte krijg je weer terug.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Verder vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Teerns een lokaal subsidiepotje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Teerns. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door middel van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Teerns wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Teerns voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Teerns. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een optimale leefomgeving en veel lagere gaskosten. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen