Isolatie Feinsum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Feinsum? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de zolder en isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze pagina check je handige informatie over isolatie Feinsum. We staan stil bij onderwerpen als de zolder isoleren en subsidie Isolatie mei 2024. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-feinsum-9053

 • Investering snel terugverdiend
 • Minder last van trek en tocht
 • Goed voor het milieu
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9053
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf check jij de interessantste werkzaamheden om een woning in Feinsum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte beter vast, met als gevolg een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Feinsum is goedkoop (al vanaf € 950 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €210 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn gemiddeld €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, icynene, steenwol, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Feinsum kost zo’n €5500. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1200. Het voordeel loopt al gauw op tot €680 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12100. Je profiteert van grofweg €920 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we meerdere rendabele opties. Hierna bespreken we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Feinsum (mei 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een groenere wereld? Woning Feinsum isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2700 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 per jaar. Op isolatierevolutie.nl komen we met de verwachte kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Feinsum. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3250)
€685
(€7000)
€1140
(€8000)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€180
(€1700)
€355
(€3350)
Spouwmuur€340
(€725)
€680
(€2650)
€925
(€3050)
HR++ glas€230
(€2925)
€320
(€3850)
€415
(€4450)
isolatie feinsum 9053

Populaire Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Meer weten over de isolatiespecialist in Feinsum?

Waarom mijn woning in Feinsum isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Eneco of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3300, waarbij u een besparing realiseert van €225 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Zo wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande werkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Te koop bij populaire bouwmarkten als Formido, Praxis, Multimate, Hubo, Hornbach, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: neemt geen vocht op

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Door subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15% van de offerte kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Feinsum een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Feinsum. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Feinsum wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn enkel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Feinsum voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Feinsum. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een aangename warme woning en bespaart veel energie. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezond klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen