Isolatie Miedum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Miedum? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. een aantal stappen als isolatie van schuine dak of warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hierna bekijk je nuttige informatie over isolatie Miedum. We bespreken onderwerpen als dubbel glas en steenwol Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-miedum-9082

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • CO2 uitstoot beperken
 • Interessante energiebespaarlening
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9082
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna check je de interessantste acties om een woning in Miedum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Miedum is interessant (al vanaf € 720 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De onkosten fluctueren rond de €1750 en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Miedum kost gemiddeld €4700. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11500. Hiermee bespaar je grofweg €850 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Daarnaast zijn er verschillende interessante oplossingen. In onderstaande tekst behandelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Miedum (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en natuurlijk een CO-2 reducerende toekomst? Woning Miedum isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2625 m3. De besparing komt neer op €1125 (jaarlijks). Op deze pagina ontdek je de verwachte kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Miedum. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3100)
€635
(€6200)
€1130
(€8550)
Vloerisolatie€140
(€1300)
€200
(€1600)
€365
(€2750)
Spouwmuur€260
(€1275)
€480
(€2300)
€810
(€3125)
HR++ glas€235
(€2025)
€315
(€3900)
€400
(€4875)
isolatie miedum 9082

Populaire Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Miedum?

Waarom mijn woning in Miedum isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3225 en dat levert gemiddeld op €310 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Dan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige maatregelen als dak-, vloer of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Hieronder ontdek je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Karwei, Praxis, Gamma, Hornbach, Multimate, Formido. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Via een subsidie wordt woningisolatie nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 20 procent van de tarieven krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Miedum een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Miedum. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Met het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Miedum wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Miedum voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Miedum. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een gezond leefklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen