Isolatie Reduzum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Reduzum? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij enkele acties als bijv. de buitengevel isoleren of radiatorfolie plaatsen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal bekijk je bruikbare informatie over isolatie Reduzum. We zoomen in op thema’s als buitenmuren isoleren en steenwol Isolatie. Direct aan de slag? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-reduzum-9008

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een prettig wooncomfort
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Voor elk budget
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9008
Netnummer0566 (+31566)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje zie je de interessantste onderdelen om een woning in Reduzum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Reduzum is goedkoop (om en nabij de € 970 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €285 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De tarieven variëren rond €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 p/jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Reduzum kost +/- €5100. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1170. De potentiële besparing ligt op €860 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €13200. Het rendement is om en nabij €830 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we allerlei rendabele opties. Hierna beschrijven we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Reduzum (juni 2024)?

Wil jij lagere energielasten en tegelijkertijd een duurzame wereld? Woning Reduzum isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2500 m3. Dat komt neer op €900 p/jaar. Op ons isolatie portaal vind je de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Reduzum. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3200)
€765
(€6650)
€1060
(€9950)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€290
(€2100)
€380
(€2800)
Spouwmuur€235
(€1325)
€630
(€2500)
€945
(€3175)
HR++ glas€200
(€2600)
€295
(€3800)
€420
(€4450)
isolatie reduzum 9008

Populaire Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Reduzum?

Waarom mijn woning in Reduzum isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie of Oxxio, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €4000 en besparen tot €210 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Dan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende acties als vloer-, dak of gevelisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op deze website lees je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Karwei, Formido, Hornbach, Hubo, Multimate. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is al enige jaren uitgefaseerd. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 15 procent van de tarieven kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Reduzum een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het is duidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Reduzum. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Dankzij het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Reduzum wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Reduzum voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Reduzum. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een aangename leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen