Isolatie Lekkum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Lekkum? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een paar maatregelen als bijv. de binnengevel isoleren en dakkapel isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website check je bruikbare informatie over isolatie Lekkum. We bespreken zaken als de zolder isoleren en steenwol Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-lekkum-9081

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een prettig klimaat in huis
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Toekomstbestendig

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9081
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna achterhaal jij de aantrekkelijkste toepassingen om jullie woning in Lekkum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Lekkum is goedkoop beginnend bij € 830 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De kosten liggen rond €1950 en het rendement ligt op zo’n €250, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Lekkum kost je zo’n €5400. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1050. De besparing loopt op tot €870 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. Daarmee bespaar je ong. €900, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0kennen we verscheidene vaak toegepaste uitvoeringen. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Lekkum (mei 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of een milieuvriendelijke samenleving? Woning Lekkum isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2225 m3. Dat is dus al gauw €875 per jaar. Op isolatierevolutie.nl check je de gemiddelde kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Lekkum. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4050)
€755
(€4850)
€1020
(€8400)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€245
(€1600)
€345
(€3250)
Spouwmuur€400
(€800)
€710
(€2075)
€950
(€3150)
HR++ glas€215
(€2950)
€315
(€3825)
€435
(€4825)
isolatie lekkum 9081

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Lekkum?

Waarom mijn woning in Lekkum isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Delta of Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een prettig wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Verder merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3225, dat betekent een winst van 285 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Daardoor ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke investeringen zoals dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Onderstaand lees je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Gamma, Hubo, Praxis, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: geen opname van vocht

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt een huis isoleren uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 15% van de factuur zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Lekkum een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Lekkum. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Lekkum wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Met een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere warmtedoorlatend glas, gammele muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Lekkum voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Lekkum. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een aangename warme woning en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen