Isolatie Jelsum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Jelsum? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Middels enkele acties als vliering isoleren of isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website komen we met bruikbare informatie over isolatie Jelsum. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals de binnengevel isoleren en verschillende materialen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-jelsum-9057

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Meer warmte en minder vocht
 • Duurzame investering
 • Ook geluidsdicht
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9057
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje check jij de meest toegepaste acties om je woning in Jelsum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning houdt warmte beter vast, en het biedt een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Jelsum is financieel toegankelijk (vanaf ongeveer € 890 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €270 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel lagere gaskosten. De onkosten zijn ongeveer €1850 en het resultaat is zo’n €210 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Jelsum kost je zo’n €5000. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13100. De winst is zo’n €910 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0onderscheiden we allerlei aantrekkelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht praten we over de interessantste opties.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Jelsum (juni 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en ook een CO-2 reducerende wereld? Woning Jelsum isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2650 m3. Dat komt neer op €875 per jaar. Hieronder tref je de uiteindelijke kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Jelsum. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per oplossing tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3850)
€755
(€7100)
€1090
(€9450)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€225
(€1550)
€310
(€3550)
Spouwmuur€270
(€1725)
€420
(€2750)
€920
(€3575)
HR++ glas€230
(€2725)
€300
(€3800)
€435
(€4450)
isolatie jelsum 9057

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

FAQ voor de isolatiespecialist in Jelsum?

Waarom mijn woning in Jelsum isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een maatschappij als Energiedirect en Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Tevens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3950, dat betekent een winst van 330 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende activiteiten als isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op deze pagina bekijk je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Hornbach, Multimate, Hubo, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Via opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg 20% van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Jelsum een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Jelsum. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met behulp van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Jelsum wat overeenstemt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Jelsum voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Jelsum. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangename leefomgeving en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimale leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen