Isolatie Terschelling

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Terschelling? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Met een investering als spouwmuurisolatie en isolerende kozijnen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl vind je uiteenlopende informatie over isolatie Terschelling. Dit kan gaan om thema’s als dakisolatie en isolatieplan. Meteen besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-terschelling-8881

 • Lagere energienota
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieFriesland
GemeenteTerschelling
Postcode8881
Netnummer0562 (+31562)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2810 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf ontdek je de interessantste onderdelen om jouw woning in Terschelling te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Terschelling is financieel toegankelijk (vanaf € 850 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €290 op jaarbasis (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven bedragen zo’n €1675 en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, chips. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Terschelling kost plusminus €4900. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1090. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11900. De winst is pakweg €980 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zijn er allerlei mogelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht beschrijven we de meest populaire vormen.

 • Isolatie garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Terschelling (april 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en tegelijk een bewuste toekomst? Woning Terschelling isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2125 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1300 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina komen we met de kosten (bij benadering) in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Terschelling. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3050)
€835
(€4650)
€1110
(€9750)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€180
(€1700)
€360
(€3500)
Spouwmuur€255
(€1200)
€720
(€2575)
€925
(€3550)
HR++ glas€245
(€2350)
€275
(€3550)
€390
(€4950)
isolatie terschelling 8881

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Terschelling?

Waarom mijn woning in Terschelling isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Essent of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Ook is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3600, dat betekent een winst van 255 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Hierdoor komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide werkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Karwei, Hubo, Multimate, Formido. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Terschelling

Dankzij een subsidie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer 15% van de factuur zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Terschelling extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.terschelling.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Terschelling
Het is duidelijk: je kunt fors besparen door je huis te isoleren. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Terschelling. Bekijk ook eens de GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Via het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Terschelling wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Terschelling voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Terschelling. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een warm en comfortabel huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een gezonde leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen