Isolatie Leons

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Leons? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van de garage en naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal tref je diverse informatie over isolatie Leons. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de dakkapel en EPS isolatie. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-leons-8833

 • De energienota gaat omlaag
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Speciale groene leningen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode8833
Netnummer0517 (+31517)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Verderop ontdek jij de meest interessante manieren om je woning in Leons te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Leons is betaalbaar beginnend bij € 910 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €255 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen fluctueren rond de €1775 en de potentiële besparing ligt op €215 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Leons kost ongeveer €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1140. De potentiële besparing ligt op €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12100. De winst is plusminus €990 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog een aantal mogelijke mogelijkheden. In de volgende paragraaf benoemen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Leons (juni 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en uiteraard een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Leons isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2050 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €800 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal vind je de totale kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Leons. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per oplossing tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3050)
€655
(€5250)
€1060
(€8950)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€195
(€2650)
€400
(€3300)
Spouwmuur€340
(€900)
€510
(€1925)
€940
(€3150)
HR++ glas€220
(€2200)
€310
(€3050)
€350
(€4750)
isolatie leons 8833

Gangbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Leons?

Waarom mijn woning in Leons isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieleverancier als Greenchoice of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3125, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €215 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Daardoor analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hieronder komen we met praktische info over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Formido, Karwei, Praxis, Hornbach, Gamma, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Via een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 25 procent van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Leons een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar let op, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Leons. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Leons wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Leons voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Leons. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen dragen bij aan een gezond wooncomfort en een veel lagere energierekening. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen