Isolatie Stiens

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Stiens? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een aantal stappen zoals isolatie van de garage of tochtstrips of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand bekijk je bruikbare informatie over isolatie Stiens. Dit kan gaan om onderwerpen als naden en kieren dichten en U-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-stiens-9051

 • Lagere energierekening
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • U stoot minder CO2 uit
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Postcode9051
Netnummer058 (+3158)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2320 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand zie je de meest toegepaste werkzaamheden om je woning in Stiens te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Stiens kan erg voordelig (plusminus € 830 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €205 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De onkosten fluctueren rond de €1975 en de besparing op de energienota loopt op tot €265, ieder jaar weer. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, folie, dekens, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Stiens kost doorgaans €4450. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1230. Het rendement is al snel €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. Daarmee bespaar je ongeveer €870 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook zien we nog enkele mogelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Stiens (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en natuurlijk een bewuste maatschappij? Woning Stiens isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2250 m3. De besparing komt neer op €1325 per jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de hoogte van de investering in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Stiens. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3700)
€595
(€4900)
€1180
(€9950)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€290
(€1650)
€330
(€3550)
Spouwmuur€275
(€1625)
€730
(€2525)
€915
(€3000)
HR++ glas€205
(€2525)
€280
(€4250)
€375
(€4475)
isolatie stiens 9051

Erkende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Stiens?

Waarom mijn woning in Stiens isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en NLE, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimaal binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3400 en dat levert gemiddeld op €290 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Dan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grootse maatregelen zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze website ontdek je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Multimate, Gamma, Karwei, Praxis. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Leeuwarden

Door te profiteren van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 25 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Stiens extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.leeuwarden.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Leeuwarden
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Stiens. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Stiens wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld enkel glas, verrotte muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Stiens voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Stiens. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een optimaal binnenklimaat en veel lagere gaskosten. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen